למידע נוסף או ייעוץ חייג/י
03-5254422
02-5610608
04-8513078/7
או מלא/י פרטייך:
הסכם ממון
מומלץ לכל זוג להייועץ עם עו”ד הסכם ממון שיסייע להם לערוך הסכם ממון (כמעין “פוליסת ביטוח”), שמבטיח כי במקרה של פרידה או גירושין תקוים כוונתם של בני הזוג באשר לאופן חלוקת רכושם, וכן יימנעו מצבים של סרבנות גט ו”מרוץ סמכויות”. יחד עם זאת, אין צורך לרוץ ולחפש עורך דין הסכם ממון.
הלשכות המשפטיות של נעמת ברחבי הארץ מציעות ייעוץ וכן סיוע בגישור ובניסוח הסכמים.
הסכם ממון
מומלץ לכל זוג לערוך הסכם ממון (כמעין “פוליסת ביטוח”), שמבטיח כי במקרה של פרידה או גירושין תקוים כוונתם של בני הזוג באשר לאופן חלוקת רכושם, וכן יימנעו מצבים של סרבנות גט ו”מרוץ סמכויות”. יחד עם זאת, אין צורך לרוץ ולחפש עורך דין הסכם ממון.
הלשכות המשפטיות של נעמת ברחבי הארץ מציעות ייעוץ וכן סיוע בגישור ובניסוח הסכמים.
למידע נוסף או ייעוץ חייג/י
03-5254422
02-5610608
04-8513078/7
או מלא/י פרטייך:
בנעמת תמצאו:
- צוות מקצועי, מנוסה ומעודכן
- עידוד הסדרים למניעת סכסוכים עתידיים ומאבקים מרים בבתי המשפט
- נגישות באמצעות לשכות בפריסה ארצית
לקוחות מספרים
“תודה אליסיה על היעוץ המשפטי המעולה והמקצועי והמיומן שקיבלתי. אין מילים בפי לתאר את הכרת התודה שאני חייבת לך. האכפתיות שלך, הדאגה האמיתית ועצותייך המועילות הסירו לי את המחסום שהיה לי.”
א’, ירושלים
“תודה רבה אסתר על שבידע הרב שלך ובמקצועיות שלך וברציפות המחשבה והחידוד וגם הדוגמאות שנתת לי, גרמת לי להבין היכן אני עומדת ומה אפשר לעשות. את אישה חשובה וכל כך יקרה”
א’, מודיעין
שאלות ותשובות
הסכם הנערך על פי חוק יחסי ממון. באמצעותו מסדירים בני זוג את ענייני הרכוש ועניינים משפטיים נוספים ביניהם. ההסכם מבטיח כי במקרה של פרידה או גירושין לא יתעוררו “הפתעות” בנוגע לסוגיות המשפטיות השונות ותקוים כוונתם של בני הזוג, כפי שבאה לידי ביטוי בהסכם.
הגדרת הנכסים (פרטיים או משותפים) השייכים להם בעת עריכת ההסכם, דין רכוש עתידי, שיערוך הנכסים, פירות הנכסים, דין מתנות וירושות שיתקבלו במהלך הנישואין, דינם של חובות, אופן חלוקת הנכסים המשותפים במקרה של פרידה או גירושין.
מועד חלוקת הרכוש.
קביעת הסמכות לערכאה המשפטית שתדון במחלוקות – בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי.
מנגנון למניעת סרבנות גט.
ניתן לערוך הסכם ממון טרום נישואין, וניתן לערוך הסכם ממון בזמן הנישואין, למשל כאשר בכוונת בני הזוג לקבוע מערכת רכושית שונה מזו הקבועה בחוק יחסי ממון.
כאשר בני הזוג מגבשים ביניהם הסדרים בהסכמה, באפשרותם לפנות לעו”ד שיערוך עבורם את הסכם הממון.
במידה וישנן התלבטויות, ניתן לפנות לגישור בסיוע עו”ד מגשר.
גישור הוא הליך בו יגבשו בני הזוג הבנות המתאימות להם, בעזרת מגשר אובייקטיבי.
בסיום הגישור ייערך הסכם משפטי שיאושר בבית המשפט.
המגשר הוא ניטראלי. לא מייעץ ולא מייצג את אף אחד מבני הזוג. תפקידו להיות ה”גשר”, שבעזרתו יכולים בני הזוג להתגבר על חילוקי דעות ולקרב עמדות על מנת לגבש הסכמות שמותאמות למשפחתם.
תלוי במורכבות ההסדרים בין בני הזוג. יכול לארוך פגישה או יותר.
הסכם ממון חובה לאשר בבית משפט לענייני משפחה על מנת שיהיה תקף. אולם כשבני הזוג טרם נישאו ניתן לאשרו גם בפני נוטריון או בפני רשם הנישואין.